Vienna

Repulsine

1940 The first Repulsine (flying saucer) built first in Berlin and then in Vienna, where the prototype broke from its mooring and smashed through the factory's ceiling.

(peswiki)
In 1944, Schauberger developed his Repulsine machines at the Technical College of Engineering at Rosenhügel in Vienna. Schauberger produced several working prototypes. The Russian and American military confiscated his work at the end of the war.

(frank.germano.com)
The invention (The Repulsine) makes use of the fact that the presence of certain substances, especially metals such as copper, silver or gold, for example, or those substances collectively termed synthetic resins (plastics), which are decisive for the progress of the vital functions in liquids or gases (air) and whose effect can, in part, be described as oligodynamic (decay-producing effect, as envisioned by Schauberger). Therefore, if the said course of motion of the substances to be dissociated is also allowed to proceed "oligodynamically", then the severing of the atomic bonds ca be successfully achieved to a large extent and considerable energies freed. These freed energies can readily be brought into new combinations, such as for the further development of the atoms of primary gaseous substances into liquid or even solid formations or these energies may be drawn of or diverted in some other way.

 20 latest nodes tagged Repulsine

Latest del.icio.us links tagged "repulsine" on del.icio.us

  Keskustelu Rouva Ingeborg Schaubergerin kanssa

  Rouva Schauberger on Walterin, Viktor Schaubergerin pojan, leski. Hän asuu yhä perheen kodissa Bad Ischlissä, pohjoisessa Itävallassa. Jokaisella tapaamiskerrallamme hänellä oli päällään perinteiset itävaltalaiset vaatteet, hyvin istuva räätälöity jakku ja dirndl-hame. Vaikka hän on alle 150 senttiä pitkä, hänellä on vaikuttava ilmestys ja hän on hyvin älykäs. Hän puhuu jonkin verran englantia, paremmin kuin minä saksaa, joten keskustelumme käytiin enimmäkseen englanniksi. Hänellä oli kuitenkin huolenaiheenaan se, ettei hän osaisi ilmaista itseään hyvin käyttämällä englantia, joten seurassamme oli tapaamisillamme myös tulkki. Keskustelumme aikaan hän oli 89-vuotias.

  Kiitos että suostuit puhumaan minulle muistikuvistasi Viktor Schaubergeristä.

  - Goethe puhui todellisuuden ja runouden erosta. Suuri runo voi kummuta todellisuuden pienestä siemenkodasta, ytimestä. Haluan kertoa todellisesta Viktor Schaubergeristä sellaisena kuin minä hänet tunsin. Nykyään ei ole enää monta ihmistä elossa jotka tunsivat oikean Viktor Schaubergerin.

  - Tunsin Viktorin vain lyhyen ajan, vuodesta 1952 siihen saakka kunnes hän kuoli vuonna 1958. En viettänyt paljoakaan aikaa Viktorin kanssa. Walter ja minä asuimme Bad Ischlissa, hän asui Linzissä.

  - Hän oli yksi merkittävimpiä 1900-luvulla eläneitä ihmisiä. Mutta siihen aikaan kun opin tuntemaan hänet, hän oli hyvin pettynyt moniin asioihin. Mikään ei muuttunut hänen elämänsä aikana;. hänen ideansa kiehtoivat monia, mutta harvat ihmiset pystyivät toteuttamaan ne käytännössä.

  Schauberger-perheellä on pitkä traditio työskentelystä metsissä. Tekeekö kukaan perheen jäsenistä enää työtä metsien parissa?

  - Viktor oli viimeinen. Hän oli varttunut Linzin pohjoisosassa, alueella joka on alkuperäistä metsää vielä nytkin. Tämä on harvinaista Itävallassa näinä päivinä. Hän oli sotilaana neljä vuotta ensimmäisessä maailmansodassa. Hän taisteli Venäjällä, Italiassa, Serbiassa ja Ranskassa, ja haavoittui. Sodan jälkeen hän työskenteli luonnonvaraisissa metsissä vuoteen 1924, sen jälkeen hänen uransa metsänhoitajana päättyi. Tämän jälkeen hän rakensi tukki-kouruja (log-flume) (hänen ensimmäinen keksintönsä, joka toi hänet laajemman yleisön tietoisuuteen), hänet kutsuttiin työskentelemään Wieniin. Hän oli viimeinen perheestään joka työskenteli metsissä. Nykyään kukaan ei tee sellaista työtä. Enää ei metsästetä ja kukaan ei myöskään työskentele enää luonnonvaraisissa metsissä.

  Mistä Walter ja Viktor puhuivat?

  Walter sanoi "Auta luontoa, auta puita. Meillä on pakko olla paljon enemmän puita, enemmän metsiä. Metsien ensimmäisenä tehtävänä on tuottaa vettä. Mitä me voimme tehdä luonnon hyväksi, mitä me voimme tehdä puiden hyväksi, ja mitä voimme tehdä puustolle ja vedelle kokonaisuutena?" Tästä hän aina puhui.

  Tämä oli merkittävän teollisuuskasvunaikaa, niin kutsuttua saksalaisen sodanjälkeisen talousihmeen aikaa. Kaiken piti olla suurempaa ja parempaa. Viktor ja Walter olivat sitä mieltä, ettei suurempi ja parempi ole aina hyvästä. He sanoivat, että meidän pitää katsoa sinne, mihin asiat keskittyvät, mikä on olennaisinta, mikä on tärkeintä kaikelle elämälle. Viktorille ja Walterille tämä oli tärkein asia. Kuinka he pystyisivät saamaan tämän idean viestitettyä niin, että ihmiset pystyisivät ymmärtämään sen.

  Jane Cobbald: Conversation with Frau Ingeborg Schauberger

  http://www.implementations.co.uk/ the original is here

  Walter said help "Nature, help the trees. We have to have many more trees, more woodland. The first task for the woodland is to bring the water into existence."

  Frau Schauberger is the widow of Walter, Viktor Schauberger’s son. She still lives in the family home in Bad Ischl, upper Austria. Each time I saw her she was wearing the traditional Austrian clothes, the close fitting tailored jacket and a dirndl skirt. Although she is less than five feet tall, she has a powerful presence and shows a sharp intelligence. She speaks some English, more than my German, so our conversation was mainly in English. She was concerned that she would not be able to express herself well in English, so at each meeting we had an interpreter sitting with us. At the time of our conversation, she was 89 years old.

   

   

   

   

   

  The Viktor Schauberger [flying disc] Models

  The Viktor Schauberger Models

  taken from the book "Stevens - Hitler's Flying Saucer - A Guide to German Flying Discs of the Second World War (2003), page 121-, available on Amazon, here


  An Austrian, Viktor Schauberger was first and foremost a naturalist. His primary focus was water as found in naturally occurring streams, rivers and lakes. In observing the movement of water he formulated his own ideas about its movement and energetic properties. They are applicable in air also. His ideas are guite contrary to accepted ideas, both then and now and are even now imperfectly understood and debated. These ideas involved the vortex which was the way Schauberger believed that water naturally flowed both in the earth and in streams. Schauberger believed that energy naturally flowed in a vortex but that this movement was only visible through another medium such as water or air. This discussion will first focus on theories of why and how the Schauberger saucer model flew and then recount the sequence of events in Schauberger's involvement with flying discs.

  Victor Schauberger's Biography

  based on http://www.schauberger-books.org.uk/mainframe.shtml

   

  1885 Viktor Schauberger born in Holzschlag, Upper Austria, into a family with a long tradition of caring for the unspoilt Alpine forests.

  1914-18 Soon after the birth of his son Walter, Viktor was enlisted in the Kaiser's army.

  1919 Appointed forest warden and gamekeeper.

  Syndicate content